Saturday, June 6, 2009

PAS tumpang sekaki?

1. Harakah keluaran 5-7 Jun 2009 (Bil 1444), mukasurat N29 melaporkan:2. Seperti kebiasaannya, apabila berlaku sahaja kebobrokan atau perang saudara dalam UMNO, PAS dengan pantas akan mamanfaatkan peluang yang terhidang untuk menyerang seteru politiknya itu.

3. Isu pergeseran dan "perang media" dalam UMNO Perlis wajar menjadi suatu iktibar kepada pemuka-pemuka UMNO agar lebih berhati-hati dalam membuat kenyataan memburukkan parti secara terbuka.

4. Usaha menangkis tohmahan dan menjawab kekeliruan dalam soal politik tentu sekali menjadi lebih mudah sekiranya akidah politik politik seseorang pemimpin itu dinyatakan dengan jelas.

5. Apa cerita pemimpin UMNO ketuk pemimpin UMNO yang lain? Kalau lepas dah masuk PKR, nak ketuk atau nak rejam pun kita boleh hadap.

6. Kita selalu kata orang Arab khususnya di Palestin bodoh kerana mereka bergaduh sesama sendiri hingga musuh bermaharajalela di tanah mereka. Begitu juga orang-orang tua selalu kata, "menang sorak, kampung tergadai".

7. Dengan sebab itu, eloklah kiranya pemimpin UMNO yang terang-terang begitu seronok bercerita boleh jumpa dengan orang PKR agar terus masuk PKR, dan lepas tu hentamlah dan lanyaklah UMNO. Senang nak jawab balik. Cakaplah serupa dengan bikin.

qunang: dah mohon maaf kepada Datuk Hashim dan abg Mael Bangsawan kiranya ada yang terkasar bahasa.

No comments: